6 кл. Харчова цінність салатів. Приготування салату (урок 2)

        Харчова цінність салатів. Приготування салату "ВІНЕГРЕТ"

Основна технологія: технологія приготування їжі

     Сьогодні ми з вами будемо готувати салат . У Франції  майстри кулінарії проходять ретельний відбір, перш ніж приступити до своїх обов'язків. Найчастіше їм пропонується приготувати яєчню і салат. Припускаю, що багато посміхнуться: «Ось так іспит!» І будуть неправі. Тому що приготування справжнього салату таїть в собі масу секретів, від знання яких залежить вигляд, смак і корисність створюваного шедевра.

   У перекладі з італійської «салат» - це страва, приготовлена з овочів та зелених листків.  

Якщо ви відгадаєте ці загадки, то дізнаєтеся який ми будемо готувати сьогодні салат

« Баран у коморі, а роги його на дворі» 

« Дівка у коморі, а коса її на дворі» 

«Під землею птиця кубло завела та яєць нанесла» 

«Хто його роздягає, той сльози проливає» 

«Вузлувата та листата, а доспіє головата» 

«Без вікон та дверей повна хата людей»   

«Йшов чернець, розсипав яєць, нехай киплять, прийду опять» 

«У воді росте, кохається, вкинь у воду – злякається» 

 правильні відповіді: буряк, морква, картопля. цибуля, капуста. огірок, квасоля, сіль

Салат, тобто холодну страву із дрібно порізаних овочів, заправлених олією чи соусом, називається вінегретом 

Відео «Приготування вінегрету» 

Хід практичної роботи. 

ВАМ БУДЕ ПОТРІБНО: Обладнання та інструменти: обробна дошка, кухонний ніж, миска, ложка, салатниця.

Продукти: буряк столовий, морква, картопля, огірок, цибуля, капуста, квасоля, сіль, перець за смаком, олія.

Послідовність виконання

1. Виконати первинну обробку овочів.

2. Зварити овочі в підсоленій воді до готовності (буряк, картопля та морква)

3. Охолоджені овочі почистити та знов помити і висушити.

4. Нарізати буряк, картоплю, моркву та огірки кубиками, цибулю – шашечками.

5. Очищені й нарізані овочі не залишати надовго невикористаними.

6. Змішати всі овочі, заправити сіллю та олією.

7. Викласти салат у салатницю і прикрасити.

                            !!!! Під час приготування дотримуємося

               Правила безпечної праці під час кулінарних робіт

САМОСТІЙНА ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ УЧНЯ

 ПІДСУМОК УРОКУ

Відгадайте загадки

1.Стоять коні на припоні. Не пють, не їдять, завжди повні стоять. (гарбузи)

2. У землі червоне, над землею зелене,

Борщ виходить добрий з мене. 

3. Літом на городі свіжі та зелені,

А зимою в діжці жовті та солені. 

 4. Мене варять, мене труть,

Пироги з мене печуть,

Відгадайте, хто ж я є,

Чи ви знаєте мене? 

ЗАВДАННЯ

1. Приготувати вінегрет, зробити фото чи відео та надіслати
2. Приготуватися до перевірки знань з теми "Харчова цінність овочів та салатів"

Немає коментарів:

Дописати коментар